Васил Ивакимов, Александър Костадинов, Рахим Рашайда и Радослав Стойчев завършиха седми отборно на шпага на европейското първенство по фехтовка за младежи и девойки в Талин. В надпреварата участваха 23 отбора, а българите демонстрираха увереност и амбиция за достойно представяне.

В първия кръг от елиминациите, в срещата за място сред най-добрите 16, тимът ни победи Латвия с 45:43. В следващия двубой Ивакимов, Костадинов, Рашайда и Стойчев се наложиха над Полша с 45:37 и си гарантираха място в топ 8. В следващата среща българите отстъпиха пред Франция с 33:45. В първия двубой за разпределение на местата от 5 до 8 състезателите ни загубиха от Великобритания с 36:37. В срещата за 7-8 място отборът ни победи Румъния с 45:38 и завърши състезанието на седмо място.

В отборната надпревара на сабя девойки Калина Атанасова, Белослава Иванова, Ана Михайлова и Емма Нейкова завършиха на 9 място от 15 тима. В първата среща сабльорките ни отстъпиха пред Украйна с 33:45. В двубоите за разпределение на местата от 9 до 16 фехтовачките ни победиха Израел с 45:9, след това се наложиха над Грузия с 45:25 и в последната среща от надпреварата победиха Великобритания с 45:36.

Утре европейското първенство по фехтовка за младежи и девойки приключва с боевете на шпага девойки отборно, рапира младежи отборно и сабя младежи отборно.