Треньорът на мъжкия ни национален отбор по бокс - Жоел Арате е сигурен, че родните боксьори могат да спечелят медали от предстоящото Световно първенсвто. Мондиалът тази година ще се проведе праз месец май в Узбекистан.

Вчера приключи 74-ото издание на най-стария международен боксов турнир Купа "Странджа", а родните боксьори завоюваха 4 златни медала при мъжете и 3 при жените.

"Доволен съм от показаното до момента. Както всички видяха, този турнир беше най-трудният след Световното. Това си беше едно мини световно първенство, защото тук бяха всички без Русия, Куба, Украйна и Англия. С тях това щеше да бъде истинско световно първенство. Имаше медалисти от световни първенства и от последните Олимпийски игри в Токио. Нашите боксьори се представиха много добре. Показаха техника и много добра игра с крака. Този турнир е още една крачка напред към световното и към квалификацията за Олимпийските игри в Париж", заяви Арате.

"Другата седмица ни предстои купа на България в Ботевград. След това ще направим един лагер в България със състезатели от Грузия. После ни предстоят и спаринги с отборите на Франция, Азербайджан и Румъния. Няколко държави ще бъдат тук на подготовка преди Световното", разкри кубинецът.

"Напълно убеден съм, че на световното първенство можем да спечелим отличия. Не искаме просто да участваме. Нашите боксьори може и да са млади, но те притежават амбиция. Всички могат да видят на ринга как изглежда нашият отбор. Специално Радослав Росенов, Ясен Радев, Уилям Чолов и Рами Киуан, които направиха много хубав финал помежду си. Всички те направиха хубава демонстрация на ринга. Това е най-важното, че лека-полека трупаме опит за големите състезания", завърши треньорът на българския тим.