457 таекуондисти от всички клубове и възрастови групи участваха на Държавното първенство по таекуондо в столичната зала "Триадица". Надпреварата бе в дисциплините "форма", "специална техника" и "самозащита".  

С най-много медали завърши клуб Калоян-Ладимекс (Перник) - 7 златни, 2 сребърни и 5 бронзови отличия и стана отборен шампион. В класирането следват Фолкън (Благоевград) с 6 златни, 4 сребърни и 4 бронзови и Next (Габрово) с 4 златни, 3 сребърни и 3 бронзови медала.

Силна форма покана европейският първенец и медалист от Световни първенства в дисциплината "специална техника" Никола Николов, който убедително спечели поредния златен медал от Държавно първенство.

Това бе последното голямо състезание у нас преди Европейското първенство в Йезоло, Италия от 19 до 24 април тази година.

На 2 април се събират на лагер националите, който ще бъде в Благоевград и две седмици по-късно близо 100 състезатели във всички категории, възрасти и дисциплини ще отпътуват за континенталното първенство на Апенините. Българското участие на Евро 2023 ще включва и близо 20 международни съдии - клас "А". Делегацията ще бъде водена от Марио Богданов, председател на БФ Таекуондо ITF, от вицепрезидента Костадин Димитров и от генералния секретар Вергилий Ситнилски.