Камерън Нори победи Карлос Алкарас с 5:7, 6:4, 7:5 във финала на ATP 500 турнира в Рио де Жанейро и взе реванш срещу испанския си съперник за поражението в мача за титлата в Буенос Айрес преди седмица.

Поставеният под № 1 Алкарас излезе на десети финал в кариерата си в професионалния тенис и започна отлично. Той получи 7 възможности за пробив в първия сет, реализирайки последната за 7:5 след 59 минути игра. 

Алкарас стартира втория сет с два успешни гейма на собствен сервис и пробив помежду им, но тийнейджърът се нуждаеше от медицински таймаут и се завърна на корта с бинтовано бедро на десния крак във видим дискомфорт. Нори се възползва и проби 3 пъти до края на сета, за да изравни резултата.

Двамата си размениха по два брейка в началото на последния сет, стигайки до 5:5, а 11-ят гейм бе един от най-дългите в двубоя. Нори получи 4 възможности за нов пробив и в крайна сметка го постигна, след което затвори финала с втория си мачпойнт на собствено подаване.

Нори спечели пета титла в кариерата си и първа срещу тенисист от първите 10 в световната ранглиста.

"За мен това е специална победа, тъй като вече загубих два финала тази година. Началото бе тежко, но превключих на по-висока предавка и успях да обърна резултата. Тази настилка не ми е най-удобната, така че това прави победата още по-сладка", каза британецът.