Пирин и Черно море излизат един срещу друг в 21-я кръг на Първа лига в Благоевград. Мачът на стадион “Христо Ботев" стартира в 17:30 часа, а главен съдия ще бъде Валентин Железов.

Домакините са предпоследни и днес ще търсят задължителна победа, за да се отдалечат от последния Спартак Варна. Понастоящем разликата между двата отбора е една точка. "Орлетата" още нямат победа от началото на пролетния полусезон, но в предишния кръг завършиха наравно с Левски.

През миналата седмица Красимир Станоев премина в Септември София. Друг футболист, който със сигурност няма да е на линия за Христо Янев е Христофор Хубчев, който се контузи срещу “сините". Големият проблем за отбора не са контузените играчи, а трусът в клуба. Доскорошният собственик на Пирин Пол Белогур напусна и сега отборът освен битка за оцеляване в елита трябва да търси и варианти, с които да си помага финансово.

Ситуацията в Черно море е по-спокойна. Отборът няма загуба след подновяването на първенството , но в последния кръг направи равен с Берое. “Моряците" са шести като евентуална победа днес би ги изкачила едно място нагоре до петата позиция, изпреварвайки Славия.

Варненци ще са без капитана си Даниел Димов, който е контузен. Илиан Илиев няма да може да разчита още на Николай Златев и Цветомир Панов, които също се лекуват. На тяхно място в групата на “моряците" влизат Наско Янков, Марин Петков и Берк Бейхан.

В предишния двубой между двата състава Черно море надви Пирин у дома с 1:0. В последните 6 срещи “моряците" имат само 1 загуба - на 24 ноември 2017, когато губят с 0:1.