ЦСКА-София победи с 1:0 като гост Септември София на Националния стадион "Васил Левски" в 21-я кръг на Първа лига.

"Червените" подцениха съперника и през първата част играчите на Светослав Петров затрудниха максимално водача в класирането, и имаха по-добри ситуации за гол.

Мартин Петков можеше да открие резултата в 14-та минута, но не успя да засече центриране на Мартин Стоянов. Малко по-късно Димитър Костадинов се озова на стрелкова позиция, но вратарят на ЦСКА-София Густаво Бусато се намеси решително и предотврати попадение в мрежата си.

3 минути преди края на първата част ЦСКА-София поведе с попадение на Дюкенс Назон, което породи полемики. Септемврийци извадиха топката в тъч, за да се окаже медицинска помощ на паднал техен съотборник. Капитанът на "червените" Юрген Матай изпълни бързо страничното хвърляне и изведе Назон сам срещу вратаря, а хаитянинът хладнокръвно прати топката във вратата.

С гол преднина, "армейците" контролираха мача през втората част и бяха близо до втори гол в 78-та минута, когато Гарсес центрира за влезлия като резерва Браян Морено, който с глава уцели напречната греда, а при добавката друга резерва - Жеферсон, не намери целта.

В последната минута Мартин Петков получи хубав пас фронтално срещу вратата на ЦСКА, но Християн Петров застана добре с тяло и парира опасността.