Българските гимнастички спечелиха 3 титли и общо 6 медала във финалите на отделните уреди на турнира Гран При по художествена гимнастика в Тарту, Естония.

Стилияна Николова, която взе сребро в многобоя снощи, стана шампионка на топка и бухалки, Боряна Калейн е първа на лента и трета на бухалки, Татяна Воложанина се нареди втора на топка, а Ева Брезалиева е трета на обръч.

Николова изигра много добра композиция с топка и спечели златото с 34.150 точки. Воложанина също бе на ниво и с 33.600 се окичи със сребърното отличие.

Стилияна Николова стана първа и на финала на бухалки с 34.550 точки, а бронзов медал взе Боряна Калейн с 31.350 точки. Сребърното отличие е за Виктория Оноприенко.

Калейн триумфира на лента с 33.900 точки, а Оноприенко заслужи среброто с 32.800 точки. Стилияна Николова допусна грешки и остана четвърта с 31.300 точки.

В първия финал на обръч Ева Брезалиева грабна бронз с оценка 32.700 точки, а Татяна Воложанина е четвърта с 31.700 точки.

Златното отличие взе Виктория Оноприенко, а среброто е за представителката на Казахстан - Елжана Таниева.

Равносметката за България до момента в турнира е 11 медала - 5 златни, 4 сребърни и 2 бронзови. Преди това ансамбълът за девойки стана първи в многобоя и на финала на 5 топки, втори на 5 въжета, девойките Елвира Краснобаева, Никол Тодорова, Дара Стоянова и Дара Малинова са втори в отборната надпревара, а при жените Стилияна Николова взе сребро в многобоя.