Актуалният шампион на Италия - Милан приема Аталанта в дербито на 24-я кръг на Серия "А". Мачът е от 21:45 часа българско време на стадион "Сан Сиро" в Милано.

Домакините се намират на четвърто място във временното класиране с актив от 44 точки, с колкото са и Рома, които са трети. Аталанта са шести с 41-а.

Тимът на Стефано Пиоли е в серия от 2 поредни победи за първенство. Гостите редуват успехи с поражения като за последно загубиха от Лече с 1:2.

В първия мач между Милан и Аталанта този сезон не станахме свидетели на победител. Двата отбора приключиха с равен резултат - 1:1.

Милан ще бъдат без Исмаел Бенасер и Давиде Калабрия, които са контузени, а до последно под въпрос ще бъде и Алесандро Флоренци.

За гостите дербито пропускат Мерих Демирал, Симоне Мураторе, Дуван Запата и Ханс Хатебур, а Марио Пашалич не се знае дали ще може да играе, защото лекува контузия в глезена.

В другите срещи от кръга Болоня приема Интер (13:30 часа), Салернитана - Монца (16:00 часа) и Удинезе - Специя (19:00 часа).