Днес 25-я кръг на Премиър лийг продължава с 6 мача. Първите 4 ще са от 17:00 часа.

16-ят Евертън, който миналата седмица излезе от зоната на изпадащите след успех над Лийдс, посреща 11-я Астън Вила, загубил от Арсенал преди седмица.

По същото време 14-ят Лестър ще има тежката задача у дома да играе с водача в класирането Арсенал. "Лисиците" са с 24 точки, на 4 от опасната зона, като в предишния кръг отстъпиха с 0:3 пред Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд".

Успоредно с тях ще има своеобразно дерби на дъното в таблицата. Предпоследният Лийдс Юнайтед приема последния Саутхемптън. Йоркшърци имат 19 точки, на две под чертата, разделяща изпадащите от останалите отбори. "Светците" са 20-и с точка по-малко, но преди 7 дни победиха Челси в Лондон с 1:0, което им вдъхна увереност, че имат реални възможности за оцеляване.

Нотингам Форест ще пътува до Олимпийския стадион в Лондон за гостуването си на Уест Хем. Домакините се озоваха в зоната на изпадащите след поражението с 0:2 от Тотнъм в местното дерби преди 6 дни. "Чуковете" са с 20 точки на 18-то място. Форест изненада шампиона Манчестър Сити като домакин миналата събота, стигайки до равенство 1:1. Възпитаниците на Стив Купър са 13-ти с 25 точки.

От 19:30 часа Борнемут е домакин на Манчестър Сити. "Черешките" излязоха от зоната на изпадащите в последния си двубой, побеждавайки с 1:0 Уулвърхемптън навън и вече са 17-ти с 21 точки. "Гражданите" са втори с 52, но с мач повече от първия Арсенал.

В 21:45 часа Ливърпул гостува на Кристъл Палас. "Мърсисайдци" претърпяха тежка загуба във вторник от Реал Мадрид на 1/8-финалите в Шампионска лига с 2:5 на "Анфийлд" и сега ще искат да се реваншират възможно най-бързо и убедително на привържениците си. В първенството отборът на Юрген Клоп е осми с 35 точки и две поредни победи. Палас е 12-ти с 26 точки.