Локомотив Пловдив посреща Локомотив София в "железничарското" дерби от 21-я кръг на Първа лига в 17:30 часа.

Домакините започнаха втория полусезон разочароващо. Пловдивчани завършиха наравно 0:0 срещу Ботев Враца на "Лаута", а след това загубиха с 0:5 като гости на Арда в Кърджали.

През седмицата около Локомотив Пловдив имаше много новини. Завръщането на Христо Крушарски в управлението на клуба е факт, а двама директори подадоха оставките си в лицето на изпълнителния директор Лъчезар Димитров и колегата му Румен Руйчев. Очаква всички задължения към футболисти и треньорски щаб да бъдат изплатени, а цялата спортно-техническа част ще бъде в ръцете на наставника Александър Томаш.

Гостите от София започнаха пролетния дял с нулево реми срещу Ботев Пловдив в Коматево, а след това направиха 1:1 със Септември София. Столичните железничари ще са без голмайстора си Димитър Митков, който отиде под наем в Рубин Казан.

Локомотив Пловдив е пети, а софиянци са девети, като разликата между двата състава е 6 точки. При победа за възпитаниците на Станислав Генчев, те ще могат да се намесят в местата сред първата шестица.