Анте Шимуджа, старши треньор на Лудогорец, заяви след отпадането на родния шампион от европейските клубни турнири, че е горд с играчите си, но и че не е доволен от многото непредизвикани грешки от страна на неговия тим. 

"Не съм доволен и говорих с играчите. Не беше логично да направим толкова много непредизвикани грешки. Второто полувреме беше по-добро, но това е европейски мач срещу много добър опонент. Не беше лесно за играчите, но имаме качества. Искахме да се представим по най-добрия начин. Важното е, че ние продължихме да се борим, но когато допускаме такива грешки, противниковите играчи се радват“, започна Шимуджа. 

"При дузпите играчите решават. Да накарам някой да стреля, няма да е професионално. Играчите взеха тази отговорност и аз съм горд с тях. За Аслак фон Витри знаехме, че не е добре. Бърнард Текпетей превантивно го извадихме, защото сме фокусирани върху шампионата в момента“, разкри треньорът.   

"Винаги мога да се справя по-добре, но знаем, че някои от играчите ни не са тук, защото нямат право да играят в този мач. По начина, по който се подготвихме за план А и план Б изпълнихме всичко по възможно най-добрия начин. Бих казал, че съм горд с играчите. Това европейско пътешествие беше много добро, много поучително. Вярвам, че след този мач те ще станат по-добри хора и по-добри играчи, а ни по-добър отбор. Горд съм с тях, независимо, че не се класирахме“, завърши наставникът на Лудогорец. 

Българският шампион отпадна от европейските клубни турнири след загуба 1:2  след продължения и дузпи като гост на белгийския Андерлехт в 1/16 финален мач-реванш от турнира за Купата на конференциите.