България запази възможността да се класира директно за същинската фаза на европейските квалификации, като се наложи инфарктно над Румъния като гост с 62:61 в Питещ.

Страхотен дебют с екипа на националния отбор направиха дебютиралите в мъжкия представителен отбор Коуди Милър-Макинтайър, Симеон Лепичев и Лъчезар Димитров.

Гардът на турския Газиентеп бе в основата на много прекрасни отигравания в нападение, като завърши мача с 11  точки и 12 асистенции за първи дабъл-дабъл с екипа на Лъвовете. Роденият в САЩ баскетболист показа страхотен синхрон с друг дебютант – Симеон Лепичев, който завърши с 13 точки.

Най-резултатен в мача бе Павлин Иванов с 14 точки, като вкара и решаваща тройка в самия край на мача. 11 точки и 9 борби се включи Йордан Минчев. Много силен мач в защита изигра капитанът Чавдар Костов с 1 точки и 9 борби.

В неделя в Ботевград България приема Португалия в директен сблъсък за първото място, като ще ни е необходим успех с над 10 точки за целта.

Щабът на националите избра доста алтернативен стартов състав, като своя дебют заедно направиха Лъчезар Димитров и Коди Милър-Макинтайър. Заедно с тях започнаха Чавдар Костов, Алекс Симеонов и Емил Стоилов.