Ясен Радев донесе третия медал за България от 74-ото издание на Международния турнир за Купа "Странджа“. В категория до 54 килограма той наложи волята си над италианеца Томазо Скиака след 3:2 съдийски гласа.

Двамата предложиха много качествен мач, в който националът ни се представи на висота в първите два рунда и взе преднина. В третата част съперникът му също имаше своите моменти, но Радев заслужено взе победата и се класира за полуфиналите в събота. Там той ще се изправи срещу индиеца Сачин.

Дотук България вече има 3 гарантирани медала от МТ "Странджа“ чрез Ясен Радев, Ергюнал Себахтин (48) и Радослав Росенов (60).

В петък ще се проведат цели 8 мача с родно участие, 5 от които са при дамите. Световната бронзова медалистка и европейска шампионка Севда Асенова (48 кг) ще се изправи срещу Ахади Лукунгу (Норвегия), Златислава Чуканова (50) ще боксира с Буалам Румайса (Алжир), Венелина Поптолева (52) ще срещне Антония Янакопулу (Гърция), Станимира Петрова (54) ще играе с Росарио Ерера (Аржентина), а носителката на трофея от миналата година Светлана Каменова (57) ще мери сили с Джахайра Гонзалес (САЩ).

При мъжете на ринга ще видим отново Хавиер Ибаниес (57), Уилиам Чолов и Рами Киуан (75). Кубинецът ще боксира с шведа Небил Ибрахим. Чолов ще се изправи срещу сънародника му Ерик Мендоса, а Киуан ще срещне представителя на Сърбия Алмир Мемич.

74-ото издание на МТ "Странджа“ се предава пряко по b1b.box. Билети за турнира могат да се закупят както от входа на зала "София“, така и в мрежата на URBO. Цените за отделните дни варират от 20 до 30 лева. Деца и ученици ще влизат безплатно.