Легендарният испански защитник - Серхио Рамос, който е настоящ футболист на френския шампион Пари Сен Жермен, обяви официално оттеглянето си от националния отбор на своята родина. 

Серхио Рамос, който е на 36 години, не беше част от състава на вече бившия треньор на Испания - Луис Енрике за Световното първенство в Катар през миналата година.

Опитният защитник има общо 180 мача за националния отбор, в които е отбелязал 23 гола. Рамос е рекордьор по мачове за тима.

Ето какво написа футболистът в социалните мрежи: 

"Дойде време, време да се сбогувам с националния отбор, нашата скъпа и вълнуваща "Ла Роха". Тази сутрин ми се обади настоящият треньор, който ми сподели, че вече няма да разчита на мен, независимо какво ниво показвам или как ще продължа спортната си кариера.

С голямо съжаление заявявам, че това е краят на едно пътуване, което се надявах да е по-дълго и да завърши с по-добър вкус, наравно с всички успехи, които постигнахме с националния отбор. Смирено вярвам, че пътят ми заслужаваше да приключи, защото представянето ми не беше на нивото, което се изисква, за да бъда в националния отбор.

Отказването ми се дължи единствено и само на това, а не поради възрастта ми или други причини, които, без да са били коментирани, ги чувствах вътре в мен. Защото, за да си млад, не е добродетел или недостатък, то е просто временна характеристика, която не е непременно свързана с представянето или способностите.

Гледам с възхищение и завист към Модрич, Меси, Пепе... същността, традицията, ценностите, меритокрацията и справедливостта във футбола. За съжаление при мен това няма да се случи, защото футболът не винаги е честен и той никога не е просто футбол. Всичко това го приемам с тъга, която искам да споделя с вас, но също и с високо вдигната глава и благодарност за всички тези години и за цялата ви подкрепа.

Нося със себе си незаличими спомени, за всички титли, за които сме се борили и празнували заедно, и огромната гордост да бъда играча с най-много мачове за Испания. Тази емблема, тази фланелка и тези фенове, всички вие, ме направихте щастлив. Ще продължа да аплодирам страната си от вкъщи с емоцията на човек, който е успял гордо да я представлява 180 пъти. Благодаря от сърце на всички, които винаги сте вярвали в мен!" завърши Рамос.