Третият със състава на Хърватия от 22-то Световно първенство по футбол - Деян Ловрен обяви официално, че приключва кариерата си в националния отбор по футбол на "ватрените". 

33-годишният Ловрен записа 78 мача за националния тим от дебюта си през 2009-а досега, стигайки до финала на Мондиал 2018 и полуфиналите на Мондиал 2022 в Катар, където Хърватия завърши на трето място.

"Дойде времето да кажа последно сбогом на хърватския държавен отбор, въпреки че завинаги ще остана голям привърженик и ще следя тима на всеки следващ мач“, заяви Ловрен за хърватската федерация по футбол. 

"Най-красивите глави от историята ми с националния тим са тези, които написахме в последните пет години. Това е, ако трябва да съм честен, като сън за мен. Изпитах толкова много емоции, особено през 2018-а и 2022 година и ми е трудно да ги изразя с думи. Имах голяма надежда, че ще преживея подобни моменти и когато това се случи, изпитах неимоверна гордост. Тези моменти ще останат в сърцето ми завинаги“, добави още той. 

Звездата на "ватрените" в центъра на отбраната и бивш футболист на английския гранд Ливърпул, Олимпик Лион, Саутхемптън и настоящ играч на руския Зенит (Санкт Петербург) е на 33 години. 

Той се състезава в различни национални гарнитури за своята родина от 2004-а година насам.