Джон О'Шей е новият помощник-наставник в щаба на националния отбор на Ейре, потвърдиха от футболната асоциация на страната.

Бившият защитник на Манчестър Юнайтед, който има 118 мача с екипа на "зелените", ще работи заедно с мениджъра Стивън Кени.

О'Шей се присъедини към треньорския екип на младежкия състав през април 2020 година и повече от 24 месеца след това след това получи Про лиценз на УЕФА. 

"Много сме щастливи, че Джон става част от нашия щаб. Неговата брилянтна кариера му осигури това да изиграе 118 мача с екипа на националния отбор, а след това обвърза бъдещето си с треньорската професия и в продължение на близо 4 години натрупа сериозен опит в Стоук Сити и Рединг", призна мениджърът на ирландския отбор Стивън Кени.

В края на март Ейре ще играе европейски квалификации с Латвия и световния вицешампион Франция.

"Много съм доволен, че ще мога да работя в мъжкия национален отбор и екипа на Стивън. Очаквам с нетърпение работата ни да започне и се надявам началото на кампанията през март да бъде успешно", каза 41-годишният О'Шей пред официалния сайт на Футболната федерация.

В периода 2000-2002 година бившият бранител бе асистент в щаба на националния отбор на Република Ирландия за младежи. В момента Джон О'Шей работи и в треньорския екип на Стоук Сити.