Отборът във Формула 1 Макларън обмисля партньорство за двигателите с Ред Бул, съобщава ДПА.

Изпълнителният директор Зак Браун посети централата на Ред Бул за двигатели, за да проучи възможността за евентуална сделка. Говорителят на Ред Бул потвърди, че Браун е бил в завода им. Двигателите на австрийците се доставят в момента от Хонда, но Ред Бул ще правят свои мотори от 2026 година, което съвпада с новите правила.

По-рано бе съобщено, че американският конструктор Форд също ще участва в проекта на Ред Бул. Въпреки разговорите, Макларън има партньорство с Мерцедес за още 3 години, а преговорите с Ред Бул са в начален етап. Макар това, присъствието на Браун в Милтън Кейнс е било изненада, след като се знаят обтегнатите му отношения с шефа на отбора Кристиан Хорнер. Това стана, след като Браун написа писмо до президента на ФИА Мохамед Бен Сюлейман, че някои от финансовите правила в спорта са нарушавани. Без да бъде споменавано името на Ред Бул, се разбра, че става въпрос иманно за тях. На пресконференция през октомври преди Гран при на САЩ Хорнер, който бе седнал до Браун, заяви, че шокиран от обвиненията.

Ред Бул бяха глобени по-късно за прекалените си разходи, въпреки че ФИА заяви, че не са действали с лошо намерение и нечестно.

Макларън води разговори и с Хонда, който ще се завърне във Формула 1 като доставчик на мотори от 2026 година.

"Имаме време да решим какво искаме да правим от 2026-а. Засега сме много щастливи с Мерцедес", призна Браун.