Бившият № 1 в световната ранглиста Анди Мъри разкри, че тази година ще играе за последен път на "Ролан Гарос" преди да прекрати кариерата си.

Британецът пропуска клей сезона в последните години, след като претърпя операция за поставяне на метална тазобедрена става през 2019-а година.

Двукратният олимпийски шампион е финалист в Париж от 2016-а, когато загуби с 1:3 сета от Новак Джокович, през 2017-а отстъпи пред Стан Вавринка на полуфинал, а последната му изява на Откритото първенство на Франция е от 2020 година.

"Моят план сега е да играя в Рим и Мадрид, а надявам се и на Откритото първенство на Франция, ако тялото ми е здраво. Ще тренирам след Маями на клей в Европа за няколко седмици, 3 или 4. Ще се подготвям тялото ми да привикне към клей кортовете, за да го наблюдавам как ще се чувства“, сподели Мъри.

3-кратният победител в турнирите от Големия шлем обясни, че краят на кариерата му не е далеч и поради тази причина иска да се върне на "Ролан Гарос“ за последен път.

"Не помня колко пъти съм играл в последните 5 или 6 години. Годината, когато не бях добре физически и играх с Вавринка. Не си спомням много други случаи в последните 5-6 години. Така че желая да използвам възможността да играя още веднъж преди да се откажа. Ако съм много добре физически, искам да играя отново там“, допълни шотландецът, който е 70-и в световната ранглиста през тази седмица.