Светлана Каменова и Златислава Чуканова се класираха за 1/4-финалите на международния турнир по бокс купа "Странджа" в зала "София".

Две от водещите имена в националния отбор на България при дамите започнаха с категорични победи 74-то издание на най-старото международно боксово състезание в Европа, което бе официално открито днес.

Носителката на купа "Странджа" от миналата година Светлана Каменова (57 килограма) започна убедително защитата на отличието. Тя бе безапелационна срещу французойката Амина Зидани и спечели с 5:0 съдийски гласа. Нейна съперничка на 24 февруари ще е Джахайра Гонзалес.

В категория до 50 килограма Чуканова започна с успех над датчанката Софи Росхауг. Българката доминираше на ринга и продължи напред след 5:0 съдийски гласа. За място на полуфиналите и минимум бронзов медал Златислава Чуканова ще се изправи срещу алжирката Буалам Румайса. Мачът е на 24 февруари.

По-рано през деня Тинко Банабаков и Стойчо Недев отпаднаха в първия кръг при мъжете.

Във вторник на ринга ще се качат още 7 българи. В категория до 54 килограма Ясен Радев ще се боксира с Емануел Шемеза (Австралия). При 63.5-килограмовите Кирил Русинов ще срещне Дийн Кланси (Ирландия), а Красимир Джуров ще се изправи срещу Айт Джугурта (Алжир). В по-горната категория до 67 кг. Росен Марков ще се бие с Акаш (Индия), докато Пламен Янков ще мери сили с Темирхан Тезек (Казахстан). При 80-килограмовите Николай Дишков среща Хамбардзум Хакобян (Армения), а Кристиян Димитров (86 кг) ще се боксира с Шохжакон Абдулаев (Узбекистан).