Старши треньорът на Ливърпул - Юрген Клоп, не скри ентусиазма си преди утрешния първи осминафинал от Шампионска лига срещу Реал Мадрид. "Червените" приемат "кралския клуб" на "Анфийлд" от 22:00 часа българско време.

"Изправяме се срещу един от най-големите клубове в света и съм изключително щастлив, че Ливърпул ще участва в топ мач от такъв калибър", заяви германският специалист.

"Гостуването на "Бернабеу“ също ще бъде много трудно, но на кого му пука? Това е Шампионската лига. Преди четири седмици щеше да бъде много различен мач, но в живота винаги е важно кога се случват нещата. Трябва да изиграем два супермача и да покажем най-доброто, на което сме способни, за да продължим. За Реал е по-различно, защото дори да не играят най-добрия си футбол, пак имат шанс. Карло Анчелоти е един от най-спокойните хора, които можеш да срещнеш. Той е толкова скромен, но начинът, по който може да ръководи хората, е на различно ниво в сравнение с всички нас", сподели Клоп.

"Те разполагат с играчи като Лука Модрич, Тони Кроос, Карим Бензема, Винисиус. Всички те са световна класа. Опитахме се, но не успяхме във финала през миналия сезон. Някои от играчите им са печелили Шампионската лига пет пъти. Това е много сериозна класа", допълни треньорът на "червените".