Четирима българи ще се качат на ринга, в откриващия ден на 74-ото издание на Международния турнир за Купа "Странджа“. Сред тях ще бъде и носителката на трофея за миналата година – Светлана Каменова. В категория до 57 килограма европейската вицешампионка ще се изправи срещу Амина Зидани от Франция. Мачът им е седми във вечерната сесия на ринг Б и се очаква да започне около 19:30 часа.

Отново привечер, но на ринг А, ще боксира и Златислава Чуканова. В категория до 50 килограма тя ще се изправи срещу Софи Росхауг (Дания). Срещата е шеста в програмата и се чака да стартира около 19:15 часа.

Международният турнир Купа "Странджа“ ще бъде открит с две срещи с българско участие в следобедната сесия, която започва в 13:00 часа. В 11-ия двубой на ринг Б, около 15:30 часа Тинко Банабаков (60 кг) ще срещне Пол Баскон от Филипините. След него, на ринг А ще видим Стойчо Недев (71), който ще боксира с италианеца Ремо Салвати.

Официалното откриване на Купа "Странджа“ в зала "София“ ще се проведе от 17:30 часа. Турнирът ще се предава пряко по b1b.box. Билетите вече са в продажба, като цените за отделните дни варират от 20 до 30 лева. Желаещите могат да закупят входен талон и за всички дни, който е на цена 95 лева. Деца и ученици ще влизат безплатно.

Билетите могат да се закупят както на входа на зала "София“, така и в мрежата на URBO. Желаещите да се снабдят предварително с билет могат да го направят тук: