Литовският национал и син на легендата Aрвидас Сабонис - Домантас, който играе за Сакраменто Кингс в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада, се изказа ласкаво за качествата на българския национал Александър Везенков

Сабонис-младши прави най-силния си сезон в NBA като за момента има средно по 18.8 точки и 12.3 борби и 6.9 асистенции средно на мач този сезон. 

"Да, гледал съм го. Той е страхотен играч, много е талантлив. Представя се на чудесно ниво в Европа с отбора на Олимпиакос и това си личи от силното представяне на тима в Евролигата. Не знам какви са целите му, но е очевидно, че ние ще се радваме да се присъедини към отбора ни. Колкото повече стрелци имаме, толкова по-добре за нас", заяви Сабонис преди "Мача на звездите", цитиран от eurohoops.net. 

Както е известно правата на Везенков в NBA са притежание точно на Сакраменто Кингс, а отборът има възможност да го вземе в редиците си през лятото, изплащайки половината от заложената клауза в договора му, която е с максимален размер от 1.5 милиона евро.

Тези дни стана ясно, че заради добрите игри на българина помощник-треньорът на "кралете" Джей Траяно дойде да гледа "на живо" срещите на Олимпиакос в турнира за Купата на Гъция. 

Именно там снощи Везенков класира тима си за финал, стравайки най-резултатен при успеха. Той регистрира "дабъл-дабъл" от 22 точки, 10 борби, добавяйки и 4 асистенции.