Днес в 16:00 часа 20-кратният първенец на Англия Манчестър Юнайтед домакинства на Лестър в 24-я кръг на Премиър лийг.

"Червените дяволи" завършиха наравно 2:2 в гостуването си на Барселона от 1/16-финалите в Лига Европа преди 3 дни. В първенството възпитаниците на Ерик Тен Хаг са трети, на 6 точки от градския съперник Манчестър Сити, който вчера изпусна две точки в гостуването си на Нотингам Форест. Този следобед Юнайтед отново ще е без Каземиро, който ще изтърпи последния си от 3 мача наказание заради червения си картон срещу Кристъл Палас по-рано този месец. Трайно контузени са Дони ван де Беек и Кристиан Ериксен, но Скот Мактомини, Антони и Антони Марсиал отново тренират и мениджърът призна, че един или двама от тях може да бъдат в групата.

Лестър се съвзе в последните седмици от кризата, в която бе изпаднал вече над месец няма загуба в Премиър лийг. За този период отборът на Брендън Роджърс направи 2:2 със силно представящия се Брайтън, а след това надви последователно Астън Вила и Тотнъм, като и в двата случая вкара по 4 попадения. Отделно, "лисиците" се класираха за петия кръг на ФА Къп след 1:0 над Уолсол като гост на 28 януари. Лестър е 14-ти с 24 точки, на 4 от зоната на изпадащите.

От 18:30 часа предстои лондонско дерби. Тотнъм ще приеме Уест Хем на "Тотнъм Хотспър Стейдиъм", с което двата отбора ще закрият кръга.

"Шпорите" допуснаха две поредни поражения в последната седмица. Първо загубиха с 1:4 от Лестър, а във вторник и от Милан в Шампионска лига на "Сан Сиро." Отборът ще е без наставника си Антонио Конте, който е в родината си Италия и се възтановява след операция на жлъчния мехур.

Уест Хем е първият отбор в зоната на изпадащите, но дори точка довечера ще стигна на "чуковете" да минат над чертата. Възпитаниците на Дейвид Мойс загубиха за последно на 14 януари от Уулвърхемптън, след което спечелиха срещу Евертън и завършиха наравно с Нюкасъл и Челси.