Ботев Враца приема ЦСКА 1948 от 12:45 часа в първия мач днес от 20-я кръг на Първа лига.

Домакините са в групата на изпадащите на 13-то място с 16 точки и с една победа в последните 5 срещи. Столичани са трети с 39 точки. През първия полусезон "червените“ спечелиха с 5:2 в София.

В 15:15 часа Левски гостува на Пирин в Благоевград. "Сините" се стремят да завършат редовния сезон в първата шестица, от която изостават с 3 точки. В момента възпитаниците на Станимир Стоилов са осми и в последните 5 кръга имат 3 равенства и две поражения, но само загубата от Черно море дойде след подновяването на първенството.

"Орлетата" са сред групата на изпадащите, заемащи 14-та позиция, като само головата разлика ги разделя от предпоследния Хебър. В последните 5 двубоя благоевградчани имат една победа, равенство и 3 загуби. През седмицата стана ясно, че досегашният собственик на клуба Пол Белогур се оттегля, а общината няма да има възможност да издържа благоевградчани.

От 17:45 часа Лудогорец посреща Славия на "Хювефарма Арена". Разградчани са в отлично настроение, след като в четвъртък спечелиха с 1:0 у дома срещу Андерлехт в първия 1/16-финал от Лигата на конференциите.

В първенството "орлите" са втори, на 4 точки от водача ЦСКА-София, който вчера победи Ботев Пловдив с 3:1. В последните 5 кръга шампионите имат 3 успеха и две ремита.

Славия е четвърти с 35 точки, като в предишните 5 двубоя постигна 3 победи, завърши веднъж наравно и загуби именно от Лудогорец през ноември.