Женският национален отбор на България по футбол спечели с 2:1 срещу Македония във втората си среща от турнира Анталия къп. Българките превъзхождаха противничките си в огромна част от мача, но вкараха победния гол чак в последните 4 минути на срещата.

Македонките поведоха още в 10-ата минута, но само след 180 секунди Александра Янева изравни. Ивана Найденова и Янева направиха 3 поредни двойни подавания, за да изведат Янева по диагонала и нейният удар матира вратарката на Македония.

До края на първото полувреме българските футболистки създадоха 3 възможности, но не успяха да стигнат до гол. Второто полувреме не се отличаваше като сценарий, но България вкара 4 минути преди края.

Евдокия Попадинова бе съборена от ляво на атаката. Триково изпълнение на фаула от Лора Петрова изненада противничките, кълбото стигна до Попадинова и тя вкара с нисък удар по земя.

България е на първо място в класирането в групата си с 6 точки от два мача. Последното препятствие за селекцията на Силвия Радойска е срещу Косово на 21-и този месец.