Локомотив София и Септември София завършиха наравно 1:1 в първия съботен мач от 20-я кръг на Първа лига. Домакините играха почти един час с двама души по-малко след червени картони на Александър Любенов и Антонио Вутов през първата част. Юлиан Ненов откри за домакините в 33-та минута, а Атанас Кабов изравни за гостите в продължението на първото полувреме.

В началото домакините установиха натиск, като силен удар на Красимир Милошев бе избит от Димитър Шейтанов в ъглов удар. Гостите отговориха с опасен изстрел по диагонал на Мартин Петков. 

В 14-ата минута Локомотив остана с човек по-малко. Вратарят Александър Любенов не прецени добре една дълга топка и тръгна да я пресреща. Това обърка защитниците пред него и оставиха Мартин Петков да вземе кълбото, а стражът се вряза в него. Първоначално съдията отсъди нарушение и жълт картон, но след преглед с ВАР картонът стана червен.

Макар това домакините откриха резултата в 33-ата минута. Дълго подаване към Юлиан Ненов не бе преценено добре от Мартин Николов и крилото на "железничарите" се оказа сам срещу вратаря, вкарвайки за 1:0.

Две минути по-късно Локомотив остана с още един човек по-малко. Антонио Вутов влезе опасно в краката на Мартин Стоянов и арбитърът прецени, че действията му заслужават червен картон. Реферът Георги Давидов прегледа ситуацията на ВАР, но не промени мнението си.

В даденото от съдията продължение на първата част Септември изравни. Центриране на задна греда от страна на Симеон Александров намери Атанас Кабов, който успя да прониже Бабакар Гайе.

В средата на втората част гостите удариха греда. Айкут Рамадан бе на добра позиция, но шутът му се спря в напречната греда.

До края на срещата Септември опита да спечели, но атаките не дадоха резултат.