Австралийската бойна комисия отказа да започне разследване за възможно нарушение на антидопинговите правила от руския състезател по смесени бойни изкуства (ММА) Ислам Махачев . Това съобщава MMA News .

"Нямаме убедителни доказателства, че който и да е спортист на UFC 284 е нарушил правилата на Световната антидопингова агенция (WADA) или Комисията“, се казва в изявление на организацията. Уточнява се, че производството няма да започне, докато някой не подаде официална жалба срещу руснака или не предостави достоверни данни, потвърждаващи вината му.

На 13 февруари новозеландският боец ​​Дан Хукър разкри , че Махачев е отишъл на лекари в Австралия , за да получи капково обезводняване след състезание с тежести, което е забранено от правилата на Ultimate Fighting Championship (UFC). Същите претенции към руснака изрази и австралиецът Александър Волкановски .

На 12 февруари Махачев победи Волкановски на UFC 284 с единодушно съдийско решение. Той защити титлата на организацията в лека категория за първи път.

Общо в професионалната си кариера Махачев спечели 24 победи и претърпя едно поражение.