От ръководството на Пари Сен Жермен отново поглеждат към Зинедин Зидан за треньорския пост на тим, твърди Le Parisien.

Според изданието, доверието към настоящия треньор на отбора Кристоф Галтие сериозно се е разклатило след трите поредни загуби на отбора в последните три мача.  

В рамките на седмица Пари Сен Жермен загуби от Марсилия (1:2) на осминафиналите в турнира за Купата на Франция, от Монако (1:3) в Лига 1 и у дома от Байерн (0:1) в първа осминафинална среща в Шампионска лига. Това е най-лошата серия на отбора на Пари Сен Жермен от 2020 година насам.

Изданието отбелязва, че по-голямо недоволство у катарските собственици на Пари Сен Жермен предизвикват не толкова резултатите, колкото играта на отбора.

Представянето на тима през първото полувреме срещу Байерн собствениците оценили, като "недостатъчно амбициозно“, докато играта през втората част им се харесала повече.

Едно от нещата, които клубните босове не разбирали било, как Витиня от лидер в полузащитата на отбора се е превърнал в играч, който дори не може да намери място в групата за мачовете.

В материала се казва, че емирът на Катар отново мечтае треньорският пост да заеме Зинедин Зидан.

От година и половина собствениците на Пари Сен Жермен правят непрестанни опити да убедят Зидан да поеме тима, но той остава непреклонен в желанието си да опита да работи с националния тим на Франция. В Пари Сен Жермен продължават да се надяват ситуацията да се промени, след като настоящият селекционер на Франция Дидие Дешан продължи договора си до 2026 година.