Барселона посреща Манчестър Юнайтед от 19:45 часа тази вечер в първия 1/16-финал от Лига Европа.

Домакините отпаднаха от груповата фаза на Шампионска лига, завършвайки на трето място зад Байерн Мюнхен и Интер, а гостите останаха втори след Реал Сосиедад в групата си от Лига Европа.

Двата отбора имат дълга история в съперничеството си по европейските терени.

През 1991 година Юнайтед печели с 2:1 финала за Купата на носителите на европейски купи в Ротердам.

През сезон 1994/1995 в групите на Шампионска лига на "Олд Трафорд" отборите завършват наравно 2:2, а ответният мач е спечелен от каталунците с 4:0.

4 години по-късно отново в груповата фаза на най-авторитетния европейски клубен турнир Юнайтед и Барса правят две ремита по 3:3, а впоследствие англичаните спечелват надпреварата насред "Камп Ноу" срещу Байерн Мюнхен.

На полуфиналите през 2008 година първият двубой, който е в Испания, срещата приключва 0:0, а реваншът е спечелен от "червените дяволи" с 1:0, след което триумфират и на финала срещу Челси.

12 месеца по-късно, този път на финала Барселона надделява с 2:0.

Две години след това, отново във финала Барса триумфира с 3:1.

Последните две схватки датират от сезон 2018/2019, когато на 1/4-финалите в Шампионска лига "лос кулес" взимат преднина от 1:0 в Манчестър, а на реванша са категорични - 3:0.

Сега възпитаниците на Шави Ернандес са водачи в класирането на Ла Лига, на 8 точки пред Реал Мадрид, а Манчестър Юнайтед е трети в Премиър лийг, на 5 точки от върха, където е градският съперник Манчестър Сити.