Лудогорец приема белгийския Андерлехт в първия 1/16-финал от Лигата на конференциите. Мачът ще е на "Хювефарма Арена" в Разград от 22:00 часа. Реваншът е след седмица.

"Орлите" се класираха за директните елиминации, след като завършиха на трето място в Група "С" от Лига Европа. Българите събраха 7 точки и завършиха след Бетис и Рома, изпреварвайки ХИК Хелзинки.

Андерлехт излезе от груповата фаза в Лигата на конференциите, където завърши на второ място в Група "В" с 8 точки, оставайки зад Уест Хем, изпреварвайки Силкеборг и ФКСБ. Този сезон в местното първенство съставът е колеблив и е десети в Про Лигата.

Лудогорец ще е без Рик Джонатан и Диниш Алмейда, които получиха тежки травми в колената по време на лагера в Турция и трябваше да бъдат оперирани. Оливие Вердон и Антон Недялков са наказани.

Отборът бе напуснат от Сисиньо и Каули, които бяха продадени в бразилския Баия. Педро Енирке, Жан Карничник и Иван Йорданов са пратени под наем в различни отбори. Разградчани се подсилиха с Франко Русо от Майорка, Пипа от Олимпиакос, Руи Нашименто от Баия и Алмейда от Антверпен.

Останалите двубои от Лигата на конференциите днес са:

19:45 часа

Бодьо/Глимт - Лех Познан

Карабах - Гент

Брага - Фиорентина

Трабзонспор - Базел

22:00 часа

АЕК Ларнака - Днипро

Шериф Тираспол - Партизан

Лацио - Клуж