Българският национал по баскетбол за мъже Емил Стоилов ще играе за нов отбор в Испания, макар да поднови договора си с Естудиантес за още една година, включвайки сезон 2024/2025. Сънародникът ни премина под наем от втородивизионния испански клуб в третодивизионния Менорка до края на сезона.

Стоилов ще се присъедини към новите си съотборници днес, съобщи клубът.

"Много съм развълнуван да бъда част от този страхотен отбор и се надявам да мога да помогна на отбора да изпълни целите си този сезон. Познавам се с много от играчите и треньорите, така че пристигането ми тук ще бъде като да се върна у дома. Чувал съм доста за феновете и съм виждал пълната зала на мачовете на Менорка. Вижда се, че хората се наслаждават на баскетбола и преживяват всеки мач, така че е важно да продължим добрата посока, в която се движи тимът“, сподели Стоилов.

Менорка е на второ място във временното класиране на регион "Изток" от трета дивизия - LEB Plata в Испания с 15 победи и 4 поражения. За състава предстои гостуване на Прат на 18 февруари, което означава, че Стоилов ще може да се присъедини малко по-рано от първоначално очакваното за лагера на националния отбор на България преди евроквалификациите с Румъния и Португалия.