Легендарният футболен специалист Фабио Капело разкритикува остро една от големите звезди на Милан – Рафаел Леао, въпреки победата на тима над Тотнъм в Шампионска лига.

В първи мач от осминафиналите на най-престижния клубен турнир в света Милан победи като домакин Тотнъм с 1:0 в Милано.

След двубоя пред Pianetamilan.it бившият треньора на Милан не скри крайното си разочарование от играта на Рафаел Леао в мача.

Капело заяви, че португалецът е феноменален футболист, който Милан не трябва да изпуска с лека ръка. Според него, играчът демонстрира уникалните си качества дори и когато не играе на сто процента, както е в момента. Според специалиста, Леао е далеч от това, което е бил в шампионския сезон на Милан, но си остава безусловно един от лидерите на тима и е показал това и срещу Тотнъм.

"В момента с Леао става същото, каквото и с Дзаниоло – мисли само за договори и трансфери, но не и за футбол“, обобщи Фабио Капело.

Договорът на Рафаел Леао с Милан е до лятото на 2024 година. През настоящия сезон 23-годишният португалец има 30 мача за Милан във всички турнири, в които е вкарал 9 гола и е направил 9 асистенции.