След 3-месечна пауза Шампионска лига се завръща с първите двубои от директните елиминации на най-авторитетния европейски клубен турнир. ПСЖ - Байерн Мюнхен ще дадат началото на 1/8-финалите тази вечер от 22:00 часа в Париж.

Двата състава са водачи в първенствата си, но този сезон изпитват трудности след Световното първенство. Французите още не са триумфирали в Шампионска лига, а най-близо до спечелването ѝ бяха през 2020 година, когато загубиха финала точно от баварците.

В груповата фаза мюнхенци завършиха първи в компанията на Барселона, Интер и Виктория Пилзен, печелейки всичките си 6 мача. Германците се класираха за 1/8-финалите за 9-и път в последните 10 години. Пари Сен Жермен остана втори в групата си след Бенфика.

Парижани са в колеблива форма и отпаднаха от Купата на Франция след загуба от Олимпик Марсилия, а в последния кръг загубиха с 1:3 като гости на Монако в Лига 1.

В княжеството ПСЖ бе без голяма част от звездите си, но някои от тях ще са на линия за днешния мач. Лионел Меси, Килиан Мбапе и Марко Верати подновиха тренировки и попаднаха в групата за днес. Фабиан Руис имаше стомашен вирус, но вече е здрав.

Столичани са непобедени на "Парк де Пренс" от началото на сезона и са спечелили 6 от последните си 7 домакинства в Шампионска лига.

Байерн постигна две поредни победи в Бундеслигата и една за Купата на Германия след трите последователни равенства след Мондиал 2022. Възпитаниците на Юлиан Нагелсман вкараха по 4 гола на Майнц 05 и Волфсбург, а през уикенда спечелиха с 3:0 над Бохум.

Томас Мюлер бе заменен на почивката и е под въпрос за днес.

Байерн търси реванш за отпадането си на 1/4-финалите през 2021 година. Тогава мюнхенци отстъпиха с 2:3 на "Алианц Арена", а успехът с 1:0 в реванша бе недостатъчен и отборът напусна надпреварата. Това е единствената победа на баварците като гост на ПСЖ в Шампионска лига.