Днес - 13-и февруари се навършват 7 години от кончината на един от емблематичните и обичани български футболисти – Трифон Иванов.

На тази дата през 2016-а година бившият капитан на Българския национален отбор по футбол си отиде от този свят на 50-годишна възраст. За "лъвовете" Иванов има 76 мача. Той е титуляр за националния тим на Световното в САЩ. Паметен остава гола му за победата срещу Русия с 1:0 през 1997 г., с който се класираме на Мондиала във Франция.

Трифон Иванов е юноша на Етър Велико Търново, а след това отива в ЦСКА. Следва трансфер в Бетис, а "Туньо" играе още за швейцарския Ньошател Ксамакс и за австрийските Рапид Виена, Аустрия Виена и Флоридсдорфер АЦ.

В памет на Трифон Иванов община Велико Търново ежегодно връчва награда на млад футболист от школата на Етър, а новият футболен терен до Спортно училище "Георги Живков“ вече носи името му.

Награда "Лъвско сърце - Трифон Иванов“ пък се връчва ежегодно на най-сърцатия футболист в българското първенство. Тази година победител стана Тодор Неделев, който преди няколко месеца пострада много сериозно при катастрофата с националния ни тим в Грузия.