38-годишният централен защитник на Челси Тиаго Силва поднови договора си за още един сезон, съобщи клубът. Новото споразумение ще го задържи при лондончани до лятото на 2024 година.

Бившият централен бранител на Милан, който вече има 106 мача за Челси, се присъедини към столичани през 2020-а от Пари Сен Жермен, печелейки титлата в Шампионската лига в края на същия сезон.

"Когато подписах първия си договор тук, бе само за година. Сега вече станаха 4. Не бих си го представил, но това наистина е специален момент за мен - да подпиша и да остана в Челси", сподели Силва, който спечели Суперкупата на УЕФА и Световното клубно първенство през 2021 година.

Тиаго Силва има 113 мача за националния отбор на Бразилия и бе капитан на състава на Световното първенство в Катар през миналата година.

"Той е футболист от световна класа и се е доказал много пъти през годините за клуба и родината си. С опита, качествата си и лидерските си способности, Тиаго Силва е много важен за нашата визия за напредък“, каза собственикът на Челси Тод Боули.

Челси е на девето място във временното класиране на Премиър лийг.