Левски и Черно море се изправят един срещу друг от 12:30 часа в пряк спор за място в първата шестица на Първа лига. Столичани са шести с 30 точки, а варненци са на 7-ма позиция с точка по-малко.

Срещата от първия пролетен кръг ще се проведе на стадион “Ивайло" във Велико Търново, защото “сините" изтърпяват наказание.

Наставникът на Левски Станимир Стоилов обяви, че титуляр на вратата ще е капитанът Николай Михайлов, който през есента бе резерва на Пламен Андреев.

Официален дебют ще направи бразилският нападател Рикардиньо.

Големият отсъстващ е Георги Миланов, който бе продаден на Ал Дафра от Обединените арабски емирства.

Другите две нови попълнения - Асен Чандъров и Кристиян Димитров може би ще останат на пейката. Добрата новина за Стоилов е, че отново може да разчита на Илиян Стефанов, който вкара няколко решаващи попадения, откакто пристигна на "Георги Аспарухов", но пропусна последните есенни двубои заради контузия.

Наставникът на “моряците" Илиан Илиев ще реди състава без новите попълнения Матеус Машадо и Мишаел Алвес. Двамата нямат работни визи и ще пропуснат първите няколко пролетни кръга. Останалите състезатели са на разположение на наставника си, който преди дни призна, че иска да подсили отбра с още един вътрешен полузащитник.