Старши треньорът на Ливърпул - Юрген Клоп заяви, че футболистите му трябва да покажат защо 19-кратните шампиони на Англия са специален отбор. "Червените" приемат градския си съперник Евертън в понеделник. Игреачите на Клоп се намират на 10-о място с 29 точки, докато "карамелите" са 18-и с 18 точки.

Шесткратните европейски шампиони нямат победа в последните си 4 шампионатни мача, а като домакини имат 6 победи, 3 равенства и 1 поражение.

"Позицията, в която се намира отборът е тежка. Не сме искали да бъдем в нея и не сме щастливи от този факт“, заяви Юрген Клоп.

"Сега е време да покажем, че този клуб е наистина специален. Момчетата донесоха много страхотни моменти за феновете в последните няколко сезона. Борим се за промяна в ситуацията и да тръгнем в по-добра посока. Вярвам, че колкото по-добре се справим в лошите моменти, толкова по-бързо ще се върнем в по-добра позиция. Очаквам с нетърпение дербито и атмосферата около него“, добави Клоп.

Немският специалист сподели, че португалецът Диого Жота се завръща към първия отбор след продължителна контузия от октомври.

"Той тренира вече от два дни. Още три дни и тогава ще бъде в конкуренцията за състава“, разкри Клоп.