Наставникът на Левски Станимир Стоилов сподели на пресконференцията си преди подновяването на Първа лига, че очаква отборът му да победи Черно море, но се отнася с нужното уважение към съперника, който в последните години е изградил ясен стил на игра.

"Имам в главата идея как ще играем, как ще противодействаме на Черно море. Има още 24 часа до мача. След тренировката горе-долу играчите ще знаят какъв ще е съставът. Николай Михайлов ще пази. Младите вратари ще получават непрекъснато шансове. На този етап младостта винаги е получавала достатъчно възможности, така ще е и занапред“, започна той.

"След промяната на мача единствената ми дилема е теренът. Интересуваме се от него. Наши хора са там. Има малко сняг, който утре може да се изчисти. Единственият проблем е да не е замръзнал теренът. Като температури ще са добри условията, за да изиграем добър мач. Между Левски и Черно море винаги са ставали интересни двубои. Надяваме се да продължим така. Това е и първи мач за първенството“, продължи Мъри.

"От нашите футболисти проблеми има Асен Митков, който има една-две тренировки със състава. Жереми Петрис въобще не е започнал да тренира на този етап, може би другата седмица ще има някакво раздвижване около него. Изключвам и Краев, който е наказан. Останалите футболисти са здрави и готови за игра, но в зимните месеци винаги има изненади", допълни специалистът.

"Черно море има изграден собствен стил през последните години и те, подобно на нас, не се съобразяват много със съперника, срещу когото играят. Нека да спечели отборът, който е по-добър утре. Левски също има философия на игра и вярвам, че ако се представим на максимума, няма от какво да се притесняваме", смята Стоилов.

"Очаквам от моите играчи вече да печелят и мачовете. Ако трябва, с повече характер, с повече воля до последната минута. Повече воля, отколкото качества. В тези месеци ще се печели не само с футболни умения, но и с хитрости. Нашият отбор ще има нужната подкрепа от трибуните. Ние трябва да наложим нашия стил от първата минута. Сигурен съм, че ако играем на максимума на възможностите си, ще спечелим срещата", продължи треньорът на "сините".

"Новите попълнения трябва да свикват и да започват веднага да играят. Не можем да ги чакаме като някои други отбори 3 или 6 месеца да се адаптират, те трябва да влязат веднага в игра. С качеството, което притежават, не трябва да имат проблеми. Добрият футболист си личи, дори и когато теренът е лош", категоричен бе наставникът.

"По-глобални оценки трябва да правим като се пооправят условията на игра. Като всички футболисти Рикардиньо се старае да е част от колектива. Най-важно е да изпълнява това, което е нужно за отбора. Ако го направи, отборът ще му помогне по-бързо да се адаптира. Той трябва да влезе на първа скорост в първенството“, завърши Станимир Стоилов.