Бившият № 8 в световната ранглиста по тенис Джон Иснър подобри рекорда за най-много спечелени сетове с тайбрек на 499 и се класира за 1/4-финалите на турнира върху твърда настилка на родна земя в Далас с награден фонд 737 170 долара.

Петият в схемата пласира 18 аса при успеха над германеца Даниел Алтмайер с 6:3, 7:6(1) за 108 минути игра.  

37-годишният американец, полуфиналист в надпреварата през миналия сезон, игра едва шестия си мач, след като получи фрактура на китката на Откритото първенство на САЩ през септември. Той започна годината с две загуби в Австралия - в Аделаида и в първия за сезона Голям шлем в Мелбърн, а именно на домашния си турнир в началото на седмицата постигна и първата си победа през 2023-а.

Иснър, който води убедително в класацията за най-много спечелени сетове с тайбрек пред втория Роджър Федерер, който е с 466, ще срещне Емилио Гомес, който изненадващо отстрани № 4 Миомир Кецманович с 2:6, 7:6(4), 6:4.

Друг миналогодишен полуфиналист и водач в схемата Тейлър Фриц също продължава напред след 7:6(5), 6:4 над участващия с "уайлд кард" свой сънародник Джак Сок. На 1/4-финалите Фриц ще срещне отново представител на домакините - Маркос Хирон, седми поставен, който надделя над германеца Оскар Оте с 6:4, 6:3.