Легендарният център на Милуоки Бъкс и Лос Анджелис Лейкърс - Карийм Абдул-Джабар, вече не е топ реализаторът в историята на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада. 75-годишната икона бе изместен от крилото на Лос Анджелис Лейкърс - Леброн Джеймс, който вчера стана играчът с най-много точки в НБА.

38-годишният Джеймс реализира 38 точки при загубата на "езерняците" от Оклахома Сити Тъндър и вече има 38 390 отбелязани точки, с три повече от Абдул-Джабар. Шесткратният шампион на НБА беше в залата и лично поздрави "Краля" за рекорда му.

"Леброн планираше да доминира в лигата и го направи по свой собствен начин. Той дойде от гимназията, имаше ръста и таланта да влезе направо в НБА и това веднага си пролича. Вече почти 20 години. Той заслужава признание за начина, по който планира кариерата си и се грижи за тялото си така, че да продължи да доминира“, заяви Карийм Абдул-Джабар.

"Леброн изведе три отбора до шампионски титли, спечели 4 пръстена. Всички тези титли са заради него. Той е същински лидер, който излиза на паркета, за да направи всичко по силите си, за да спечели. А другите няма как да не следват примера му, защото го уважават за работата и отдадеността му“, допълни легендата.