Реализатор номер 1 в историята на Националната баскетболна асоциация Леброн Джеймс коментира постижението си.

38-годишният Джеймс се нуждаеше от 36 точки и успя да реализира 38 при загубата на Лос Анджелис Лейкърс от Оклахома със 130:133, с което вече има 38 390 точки в славната си кариера. Втори вече е легендата Карийм Абдул-Джабар, който има 38 387.

След срещата Шакил О'Нийл попита който според Джеймс е най-добрият баскетболист в историята.

"Ще оставя всички останали да решат кой е това или да говорят за това, но това са разговори за фризьорския салон", заяви Джеймс.

"Всеки има своя фаворит и всеки ще реши кой е любимият му, но аз знам какво съм направил в кариерата си. Винаги се чувствам така, сякаш съм най-добрият, който някога е играл тази игра, но има толкова много други страхотни играчи, че съм щастлив да бъда просто част от тях", добави още той.

"Със сигурност знам, че мога да играя още няколко години. По начина, по който се чувствам, по начина, по който тялото ми реагира през този сезон, знам, че мога да играя още няколко години. Всичко зависи от ума ми. Важното е да съм мотивиран и да изляза и да се боря за шампионски титли, защото чувствам, че все още мога да правя това", категоричен беше Леброн Джеймс.