Крилото на Лос Анджелис Лейкърс - Леброн Джеймс е притежател на редица рекорди в пребогата си кариера в Националната баскетболна асоциация. 38-годишният ветеран е четирикратен MVP на редовния сезон, четирикратен MVP на финалите, 18-кратен участник в Мача на звездите и какво ли още не. Но в ранните часове на сряда (българско време) номер 6 в състава на "езерняците" ще запише името си в най-златните страници на историята на играта с оранжевата топка.

Джеймс е на 36 точки от това да стане реализатор номер 1 в историята на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада. Това може да се случи още тази нощ, когато Лейкърс приемат Оклахома Сити Тъндър в мач от редовния сезон на НБА.

Новобранец номер едно за 2004-та има 38352, с 35 по-малко от легендата Карим Абдул-Джабар. Вездесъщият център от '70-те и '80-те години на миналия век се качва на първото място през 1984-та година, измествайки от първото място друго голямо момче - покойния Уилт Чембърлейн.

Лейкърс спечелиха последните си две срещи с "гръмотевиците", като в единия мач Джеймс отбеляза 33 точки, а в другия не игра.