Първата ракета на България Виктория Томова се класира за основната схема на турнира от сериите "WTA 280", който се провежда в Линц, Австрия.

Българката, която е номер 101 в света в момента, победи с 6:3, 4:6, 6:3 бившата финалистка на Откритото първенство на Франция (Ролан Гарос) - Анастастия Павлюченкова от Русия.

Срещата продължи 2 часа и 1 минута.

Първият сет преложи множество пробиви като първите шест гейма бяха спечелени от посрещащата. В седмия гейм Томова взе първа своето подаване и на свой ред проби, след което отново спечели сервис гейма си и поведе с 6:3.

Втората част започна със серия от 3 поредни гейма за Павлюченкова. Българката се върна, изравнявайки, но след това рускинята отново взе два гейма и малко по-късно изравни, вкарвайки мача в трети сет.

В него Томова набързо поведе с пробив на 0, след което вземаше своите геймове и в крайна сметка стигна до успеха с 6:3, материализирайки втория мачбол на сервис на Павлюченкова.

Все още не е ясна съперничката на българката в първи кръг на основната схема. До момента Томова спечели 18 точки за световната ранглиста от двете си победи в квалификациите.