Треньорът на Интер - Симоне Индзаги беше много щастлив след успеха на тима му над Милан с 1:0 във второ дерби между двата клуба в последните 3 седмици!

"Без съмнение се представихме отлично, поздравих момчетата. Те бяха много отдадени и концентрирани. Напълно доминирахме и спечелихме дербито два пъти в последните 20 дни, а това е нещо, което искахме да споделим с нашите фенове“, заяви наставникът на "росонерите" пред DAZN.

"Сега гледаме напред с увереност, имаме Лукаку и Брозович обратно в състава след 4 месеца и въпреки, че ни липсваха, достигнахме до елиминациите на Шампионската лига и полуфиналите на Купата на Италия, а в шампионата сме втори“, коментира още той.

"Концентриран съм върху нашия отбор и нашата форма. Играхме много добре и срещу Аталанта във вторник. Всичко зависеше от това, което ние правим и какъв е подходът ни. Лаутаро Мартинес показва отлично ниво и постоянство. Дори не успях да му дам почивка, заради контузиите на Лукаку и Кореа“, добави още Индзаги.

"Единственото негативно е, че доминирахме, а не успяхме да приключим мача по-рано заради преднината само от един гол. Можехме да бъдем по-прецизни при завършващия удар“, поясни легендата.

"Имаме 43 точки, а можехме да имаме малко повече, но трябва да продължим да играем по този начин и да се борим във всяко състезание, защото ние сме Интер и това е наше задължение“, завърши Симоне Индзаги.

Интер са втори в Серия "А" с 43 точки - на 13 зад лидера Наполи и на 3 пред трети Рома. Милан са 5-и с 38.