62-ят носител на наградата "Футболист на годината" на България е нападателят на националния отбор и шампиона Лудогорец Кирил Десподов, който спечели отличието за втора година поред и за общо трети път в кариерата си. На второ място в анкета остана футболистът на Вердер Бремен Илия Груев – младши. Третото място е за играчът на ЦСКА 1948 Ивайло Чочев, който беше определен и за полузащитник на годината.

Даниел Наумов от ЦСКА 1948 и Светослав Вуцов от Славия бяха отличени като най-добрите вратари в българското футболно първенство. Националът на Лудогорец Антон Недялков получи наградата за най-добър защитник в efbet Лигата.

Кирил Десподов получи наградата и за най-добър нападател. Треньор номер едно в българския футбол за изминалата година е наставникът на Левски Станимир Стоилов.

Халфът на Интер Никола Илиев бе избран за най-перспективен млад български футболист.

Капитанът на Ботев Пловдив Тодор Неделев спечели специалната награда "Лъвско сърце - Трифон Иванов", която се връчва за изключително поведение на терена и извън него.

За най-красив гол отличието получи Брадли де Нойер от ЦСКА София, който се разписа във вратата на ЦСКА 1948.

При жените за пореден път № 1 е състезателката на Йънг Бойс Симона Петкова, която изпревари Евдокия Попадинова и Десислава Дюпюи.