Отборът на Волфсбург приема шампиона Байерн в мач от 19-ия кръг на футболното първенство на Германия. Двубоят е от 18:30 часа българско време.

Домакините са седми в класирането, на седем точки от четвъртия в подреждането, който е в зона "Шампионска лига“ – РБ Лайпциг, но и с мач по-малко.

Байерн е втори, като изостава с две точки от временния лидер Унион (Берлин), но тимът от Мюнхен е и с мач по-малко от "столичани".

В тима на Волфсбург заради травми мачът пропускат Феликс Калу Нмеча и Лукас Окечукву Нмеча. В Байерн контузени са Ноусаир Мазрауи, Мануел Нойер, Лука Ернандес, Садио Мане и Буна Жуниор Сар.

Волфсбург загуби последния си шампионатен мач с 1:2 като гост на Вердер (Бремен).  Байерн направи домакинско равенство 1:1 с Айнтрахт (Франкфурт).

В последните седем мача между двата отбора в Бундеслигата Волфсбург е успял да стигне само веднъж до равенство, като останалите мачове са спечелени от Байерн. През миналия сезон двубоят между двата отбора във Волфсбург завърши наравно 2:2.

За първенство Волфсбург и Байерн са играли 57 пъти, като Байерн има 45 победи, 7 мача са завършили наравно, а Волфсбург е печелил пет пъти. И в петте мача Волфсбург е бил домакин.