Отборът на Тотнъм приема в Лондон шампиона Манчестър Сити в мач от 22-ия кръг на футболния шампионат на Англия. Двубоят на "Тотнъм Хотспър Стейдиъм“ в Лондон е от 18:30 часа българско време.

Преди мача Тотнъм е на пето място в класирането, на четири точки зад четвъртия Нюкасъл, а Манчестър Сити са втори, като изостават с пет точки от лидера Арсенал.

Тотнъм е с мач повече от Манчестър Сити за първенство.

В предишния крът и двата отбора постигнаха успехи, като Тотнъм победи като гост Фулъм с 1:0, а Манчестър Сити се наложи у дома над Уулвърхемптън с 3:0.

Джон Стоунс и Фил Фодън пропускат мача за Манчестър Сити заради контузии. В редиците на Тотнъм с травми са Папе Матар Сар, Лукас Моаура и Ричарлисон.

В последните шест мача между двата отбора във Висшата лига Тотнъм има четири победи срещу два успеха за Манчестър Сити. В предишния шампионатен мач между двата отбора в Лондон Тотнъм победи с 1:0.

Двата отбора са изиграли в елита на английския футбол общо 148 мача, като 57 победи има Тотнъм, 32 мача са завършили без победител, а Манчестър Сити има 59 успеха.