Лидерът в шампионата на Испания Барселона приема Севиля в мач от 20-ия кръг на футболното първенство на Испания. Двубоят на "Кам Ноу“ е от 22:00 часа българско време.

Играчите на Шави Ернандес преследват 17-ата си победа за сезона в Примера дивисион. Тимът на Севиля влиза в мача от 14-ата позиция в класирането, като е само на две точки пред намиращия се в зоната на изпадащите Кадис, но и с мач по-малко.

И двата отбора спечелиха предишните си мачове от шампионата. Барселона победи като гост другия тим от Севиля – Бетис с 2:1. Севиля се наложи у дома над Елче с 3:0.

Заради контузия за Барселона мачът пропуска Усман Дембеле.

Далеч по-сериозни са проблемите в Севиля, като извън сметките заради травми са Папу Гомес, Хесус Навас, Марко Дмитрович, Алекс Телеш, Маркао и  Хесус Корона.

В последните пет мача между двата отбора за първенството Барселона има три победи а два мача са завършили наравно. В предишния сезон на "Камп Ноу“ Барселона победи трудно с 1:0.

За първенство двата отбора имат 70 мача помежду си, като Барселона има 43 успеха, 14 мача са завършили без победител, а Севиля е спечелила 13 двубоя. Севилци са печелили само четири гостувания на Барселона в първенството.