Българската двойка Александър Донски и Пьотр Нестеров загубиха от Майкъл Винъс (№16 в световната ранглиста на двойки) и Артьом Ситак (№132 на двойки) с 4:6, 6:3, 3:6 за 1 час и 45 минути игра в трета среща от решаващия и исторически за страната ни плейоф за влизане в Световна група I за Купа "Дейвис".

Загубата намали изоставането на домакина на двубоите - Нова Зелания на 1:2 победи. 

Първата част започна със спечелени сервис геймове, но в третия новозеландците взеха подаването на българите и веднага след това затвърдиха пробива. Малко по-късно българите имаха шанс за връщане на пробива, но не успяха и в крайна сметка загубиха откриващия сет. 

Във втория Донски и Несторов пробиха за 5:3, след което затвориха частта на 3, за да изравнят резултата. 

Решаващият сет стартира със спечелени геймове за сервиращите, но в шестия българите се пропукаха, и опитните новозеландци излезнаха напред, а по-късно поведоха и с 5:2, затвърждавайки. Българите спечелиха своето подаване, но веднага след това Винъс и Ситак затвориха мача. 

До момента победи постигнаха Александър Лазаров и Димитър Кузманов на сингли. В момента се играе четвъртия мач. 192-я в света Кузманов води със сет на Аджийт Рей (456-и в света).