Уругвайският нападател на Ливърпул - Дарвин Нунес заяви, че все още се адаптира към футбола и живота в Англия. 23-годишният южноамериканец бе трансфериран през лятото на 2022 г. от Бенфика, като "мърсисайдци" платиха 80 милиона евро за услугите му.

За съжаление на феновете на "червените", до момента Нунес не се представя на ниво и не оправдава високите очаквания и заплатената за него сума. Уругваецът има 25 мача и 10 гола във всички турнири.

"Не мисля, че се представям на нужното ниво. Треньорът Юрген Клоп иска да вижда от мен това, което правех в Бенфика. Тук всичко е различно. Играта е по-бърза, лигата е изключително тежка", сподели нападателят.

"Аз все още се адаптирам. Нещата започват да се подобряват. Започвам да се чуствам като у дома. Постоянно мисля за тренировки. Мениджърът не говори испански, а аз все още не владея английски, но с помощта на испаноговорящите съотборници комуникирам с него и се разбираме", разкри футболистът.

"Аз винаги търся начини да се подобрявам. Все още трябва да работя над завършващия си удар. Вижте какво направи Луси Суарес. Първия му сезон не бе лесен, но след това той разкъса лигата. При мен се случи същото, когато пристигнах в Бенфика. Надявам се, че през следващия сезон ще бъда далеч по-добър и ефективен", завърши Нунес.